Oujee. Yksi tavoite on nyt sitten saavutettu. Käytännössä siis tämän vuoden kilpailut on nyt kilpailtu, ja katseen voi siirtää kohti tulevaa kevättä ja voittajaluokkaa. Kuulostaapa hienolta. Palaan kuitenkin vielä viime päivien tunnelmiin ja tietysti tärkeimpänä tähän päivään, kuinka kisamme Pieksämäellä sujuivatkaan.

Treenailimme edeltävällä viikolla ns.kevyesti (kuten koko syksyn :D). Otin lähinnä luoksetulon pysäytystä ja noutoa, joissa probleemia oli. Tämä kannatti ainakin luoksetulon pysäytyksen kanssa (tähän palaan vielä myöhemmin). Joka tapauksessa kävimme ottamassa häiriötreeniä Viikissä, jossa treenasivat muut koirakot omiaan ja minä omiani. Tästä ei Milo tuntunut ottavan ollenkaan häiriötä. Tein pari kertaa luoksetulon pysäytystä, joka pikku hiljaa alkoi uppoamaan kiviseen kalloon. Olen joutunut tekemään varmaan yhtä monta toistoa jokaista aiemmin epäonnistunutta läpijuoksua kohden. Uudessa taktiikassamme olen kertakaikkisesti pysäyttänyt koiran etenemisen ja palauttanut "ruotuun" (eli taluttanut pannasta pysähdyspaikkaan ja siitä lähtöpisteeseen). Tämä on ollut meille ainut toimiva ratkaisu, koira ei jää odottelemaan palloa tms, paitsi että pari kertaa pysähdyttyään ampaisikin palloa kohti,vaikka olin kutsunut sivulle. Pikkuvikoja.

Sitten itse koitokseen. Aamulla lähdin hyvän ystäväni kanssa kohti Pieksämäkeä, onneksi ajokeli oli hyvä ja autossa uudet talvitassut alla (enhän ole ajanut autolla suuremmin varmaan kuukauteen). Milo vaikutti ihan ok:lta, tosin kisapaikalla jotenkin levottomalta ja veti hihnassa yms outoa. Aamu kului nopeasti ja minulle tuli oikeastaan kiire hakea koira autolta, muut olivat jo odottamassa kisan alkua (aloitettiin etuajassa). Tämä oli pikku virhe jo heti alussa. Milon kanssa pitäisi ottaa rauhallisesti ja paljon kontaktia, rauhoittavaa ennen paikallaoloa.

Tämä kostautui liikkeessä eli koira jäi hyvin levottoman oloisena paikkamakuuseen ja oli hieman liikutellut itseään, seuraksena liikkeestä --> 8

Yksilöliikkeisiin lähdin kuitenkin ihan hyvillä mielin, olin jo toisena vuorossa enkä vienyt kóiraa välillä autoon. Otin pikkukontaktia, Milo oli edelleen tosi kuumana. Kehässä seuraaminen oli hirveää, lopussa se parani ja viimeinen täyskäännös oli ihan loistava. Saatiin liikkeestä -->7

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, meni hyvin maahan, mutta VINKUI KOKO AJAN. Joten --> 9

Luoksetulo -->9!!!! Ihan pro, jes jes, kerrankin se onnistui kisoissa! Kiitos Riikka P. vinkeistä...

Seisominen liikkeestä --> 8,5 VINKUI ja liikutteli etukäpälää, damn.

Noutaminen --> 8, VINKUI ja ärisi+ravisteli kapulaa....Hakkaan päätä seinään tämän liikkeen kanssa...

Kauko-ohjaus --> 10, bravuuriliike

Estehyppy-->9,5 HUH,meinas mennä haistelemaan, napakka käsky istumaan ja mainiosti liike loppuun

Kokonaisvaikutus --> 8, ihan jees. Tuo karmea vinkuminen ja hösellys täytyisi saada kyllä pois (tuomari ei sanonut suoraan tätä, mutta näinhän se on)

Kisoissa oli aika kova taso ja miellyttävän näköisiä suorituksia. Kokonaispisteemme oli 173 ja saatiin se TK2-koulari. Ei sijoituttu, tänään oli meitä parempia koirakoita paikalla.

Nyt pitäisi sitten ruveta rakentamaan voittajaluokkaa varten treeniohjelmaa. Nyt on ihan pakko tehdä se! Olemme puolivälissä, paljon on vielä edessä töitä. Tästä se vasta alkaa.