No ohhoh. Ollaanks me oikeesti treenattu viimeeks marraskuussa? Nähtävästi siitä on jo oikeesti noin paljon aikaa. Tässä välissä on tullut koirakin lisää, briard narttu Sinna. Se tuli aluksi vähän kokeeksi, kun oli ropleemaa edellisessä kodissa. Meillä on onneksi mennyt kaikki kyllä aika mukavasti, koira tuntuu olevan huumorintajuinen, herkkä ja aika terävä. Kuitenkin sopivasti taas itsepäinen ;) En näköjään halua päästä helpolla.

No se oli sateinen joulukuun ilta, messarin näyttelyn sunnuntaipäivä, kun Sinna tuli mun luokse Helsinkiin. Se oli jotenkin hämmentyneen oloinen, pälyili sinne tänne eikä oikein ottanu muhunkaan mitään kontaktia. Se oli ihan märkäkin ja ajattelin, että onpa siinä kaunis koira, karvat sojotti sinne ja tänne, silmiäkään ei oikein edes erottanut.

Siinä se kulki mun mukana pari viikkoa ja jouluksi tulin maalle, joten silloin vasta näin kuinka se reagoi näihin terriereihini. Hihnassa se rähjäsi aika tavalla muille koirille, itse otan aina tiukan linjan, koska en voi sietää remmirähjiä. Meni ehkä varttitunti Milon ja Justiinan kanssa, ja Sinnan kuori alkoi sulaa. Siihen mennessä se oli jo tutustunut paremmin minuun.

Nyt ollaan taas täällä 'landella' (koko kesä, voi helvetti), koirat ovat aivan tautisen onnellisia, minä en niinkään. Sinna kestää irrallaan ulkona ja vahtii tässä meidän tonttia. Keskenään kaikki tulee loistavasti toimeen, Sinna näyttäisi lomittuvan Justiinan ja Milon väliin arvojärjestyksessä. Toivon, että Sinna saisi nyt elää sitten meidän kanssa elämänsä päätyyn saakka. Olen kiintynyt siihen ja sekin minuun, aina halaamassa, kun tulen kotiin. Koirapuistoissakin ruvettiin Helsingissä käymään ja sielläkin kaikki meni hyvin. Olen oikein tyytyväinen siihen kehitykseen, mitä on tapahtunut. Toivottavasti se saa jatkoa.

Palatan kuitenkin tähän varsinaiseen tokoaiheeseen, niin täytyy sanoa, että lukuunottamatta paria viimeisintä päivää, en ole tehnyt asian eteen yhtään mitään. Ystäväni kanssa lyötiin kyllä vetoa, että alokasluokassa startataan syksyllä. Ykköstulos on tavoitteena ja häviäjä maksaa eväät mäkkärillä. Loisto diili! Niinpä aion pelata varman päälle ja treenaan molempia narttujani Justiinaa ja Sinnaa, toivottavasti jomman kumman kanssa ollaan kisakuosissa ;)

Tänään olen treenannut kaikki koirat kahteen kertaan, vähän sitä sun tätä tehnyt, joten ehkäpä kaivan kynän ja paperiarkin esiin...Ja alan todella suunnittelemaan missä järjestyksessä etenemme.